- 1 Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes.
- 2 Schep de oesterzwammen erdoor en roerbak 3 minuten tot het vocht iets verdampt is.
- 3 Voeg de pesto, wijn en de helft van de peterselie toe en laat de saus zachtjes 5 minuten pruttelen.
- 4 Verhit de rest van de olie en bak hierin de biefstukken 2-3 minuten per kant. Serveer ze op warme borden.
- 5 Roer het bakvet door de saus en serveer bij het vlees. Strooi de rest van de peterselie erover.
wijnadvies
Biefstuk combineert het best met rood, vooral als daarvoor cabernet sauvignon is gebruikt. Denk aan Bellevue Rougier, Danie de Wet, Sunny Mountain, Qué Mas of Indomita. Maar ook met Stoney Creek Shiraz Grenache Petit Verdot een heerlijke combi!