4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Biefstuk met paprika-tijmsaus

Biefstuk met paprika-tijmsaus

ingrediënten


20 min
4 personen
4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse tijm
200 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de ui en paprika 3 minuten.
  • 2 Voeg de room, tijm en zout en peper toe en kook zachtjes 5 minuten. Pureer deze saus.
  • 3 Verhit de rest van de olijfolie en de boter en bak hierin de biefstuk, bestrooid met zout en peper, in 2-3 minuten per kant (afhankelijk van de gewenste gaarheid) goudbruin.
  • 4 Serveer de saus bij de biefstuk.

wijnadvies

Het liefst rood van het wat kloeke soort. Schenk vrij uit Sensas Cabernet Syrah, Château Pessange of Jean Sablenay Cabernet Sauvignon. Rood uit de ‘Nieuwe Wereld’ smaakt ook voortreffelijk: Danie de Wet Cabernet Merlot, Sunny Mountain Shiraz Cabernet of Viña Maipo Carmenère.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 31 gram