4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Biefstuk met peper en tijm

Biefstuk met peper en tijm

ingrediënten


15 min
4 personen
1 scheutje vieux
1 scheutje cognac
1 mespunt mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse tijm
125 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

25 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Wrijf het vlees in met de olie en strooi er royaal versgemalen peper over. Verhit een koekenpan, bestrooi het vlees met zout en bak de biefstukken 1,5 minuut per kant voor rood, 2-3 minuten per kant voor rosé of 4 minuten per kant voor doorbakken. Voeg halverwege de baktijd de boter toe.
  • 2 Schep het vlees uit de pan en laat afgedekt even rusten.
  • 3 Voeg aan het bakvet al roerend de zure room, tijm, mosterd en eventueel een scheutje cognac of vieux toe. Serveer de saus bij de biefstuk.
  • 4 Lekker met broccoli en krieltjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté