4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Biefstuk met rivierkreeft en rodewijnsaus

Biefstuk met rivierkreeft en rodewijnsaus

ingrediënten


40 min
4 personen
20 gram boter

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter runderfond
125 milliliter volle rode wijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse tijm
teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram rivierkreeftjes

dit product is niet beschikbaar

20 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 tournedos
4 haasbiefstukken

benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Neem het vlees 30 minuten van tevoren uit de koelkast en laat op temperatuur komen.
  • 2 Bereid intussen de saus. Verhit de olie en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten.
  • 3 Voeg de knoflook en tijm toe en fruit nog 1 minuut.
  • 4 Blus af met de wijn en laat circa 3 minuten inkoken.
  • 5 Voeg de fond toe en laat het geheel op middelhoge stand tot de helft inkoken.
  • 6 Verwarm 4 borden voor, bijvoorbeeld in een warme oven. Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper.
  • 7 Verhit de boter voor het vlees in een koekenpan en bak hierin de biefstukken aan beide kanten in circa 5 minuten rosé. Voeg de laatste minuut de rivierkreeftjes toe.
  • 8 Monteer de saus door kleine blokjes koude boter door de warme wijnsaus te roeren. Schep een lepel van de saus op de borden en leg hierop het vlees en de rivierkreeftjes.
  • 9 Lekker met haricots verts of groene asperges.

wijnadvies

Bourgogne Pinot Noir of Stoney Creek Shiraz Grenache Petit Verdot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 33 gram