4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Biefstuk met sesam en boontjes

Biefstuk met sesam en boontjes

ingrediënten


bestellen
20 min
4 personen
250 gram oesterzwammen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

500 gram sperziebonen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

1 eetlepel pinda

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

450 gram krieltjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

1 theelepel sesamolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

2 eetlepels sherry

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

2 eetlepels witte wijn

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

2 eetlepels sojasaus

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen


benodigdheden

keukenpapier

aluminiumfolie

  • 1 Verhit de boter en bak hierin de biefstukken circa 2 minuten per kant. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat het rusten.
  • 2 Kook intussen de sperziebonen 7-8 minuten. Rooster de sesamzaadjes en pinda’s in een droge, hete koekenpan. Verhit de arachideolie en bak hierin de krieltjes 4-5 minuten.
  • 3 Voeg de sesamolie toe aan het bakvet van het vlees en bak hierin de, eventueel iets kleiner gescheurde, oesterzwammen circa 2 minuten. Blus af met de sherry en sojasaus.
  • 4 Serveer de biefstuk met de krieltjes en oesterzwammen. Schep de sesamzaadjes en pinda’s door de sperziebonen en serveer ze erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 43 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st