4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Biefstuk met sesam en boontjes

Biefstuk met sesam en boontjes

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sherry

dit product is niet beschikbaar

250 gram oesterzwammen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

450 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pinda

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

500 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

50 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

aluminiumfolie

  • 1 Verhit de boter en bak hierin de biefstukken circa 2 minuten per kant. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat het rusten.
  • 2 Kook intussen de sperziebonen 7-8 minuten. Rooster de sesamzaadjes en pinda’s in een droge, hete koekenpan. Verhit de arachideolie en bak hierin de krieltjes 4-5 minuten.
  • 3 Voeg de sesamolie toe aan het bakvet van het vlees en bak hierin de, eventueel iets kleiner gescheurde, oesterzwammen circa 2 minuten. Blus af met de sherry en sojasaus.
  • 4 Serveer de biefstuk met de krieltjes en oesterzwammen. Schep de sesamzaadjes en pinda’s door de sperziebonen en serveer ze erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 43 gram