10 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Biefstuk met sjalotten-wijnsaus

Biefstuk met sjalotten-wijnsaus

ingrediënten


45 min
10 personen
480 milliliter runderfond
750 milliliter volle rode wijn

dit product is niet beschikbaar

2 salieblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

10 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

10 grote salieblaadjes
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel boter

dit product is niet beschikbaar

10 biefstukken

dit product is niet beschikbaar

10 haasbiefstukken

benodigdheden

keukenpapier

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 100ºC.
  • 2 Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Verhit 1 theelepel boter en 1 eetlepel olie op middelhoge stand tot de boter niet meer bruist.
  • 3 Zet de warmtebron iets hoger en schroei de biefstukken in een paar minuten rondom aan. Leg het vlees op de bakplaat en schuif 5-10 minuten voor het serveren in de oven.
  • 4 Verhit intussen weer 1 eetlepel olie in de pan en frituur de blaadjes salie 20 seconden per kant. Leg ze op keukenpapier.
  • 5 Verhit vlak voor het serveren de saus, maar laat niet koken. Klop met een garde de rest van de boter erdoor om de saus te binden.
  • 6 Klop eventueel nog wat extra boter erdoor voor een dikkere saus en breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Leg de biefstukken op voorverwarmde borden, schep er een lepel sjalottensaus bij en garneer met een blaadje salie.

bereidingstip

Serveer bij dit recept een krokant hambakje met cranberrycompote (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/krokant-hambakje-met-cranberrycompote/">klik hier voor het recept</a>) en geroosterde zoete aardappel en spruitjes met hazelnoten (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/geroosterde-zoete-aardappel-en-spruitjes-met-hazelnoten/">klik hier voor het recept</a>).. Liever geen alcohol in de saus? Maak de saus dan op basis van runderfond en room. . Ook lekker met gefermenteerde groenten, (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/gefermenteerde-groenten/">klik hier voor het recept</a>).

wijnadvies

Chileense Indomita Gran Reserva Cabernet Sauvignon heeft veel kracht, ideaal bij dit hoofdgerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté