- 1 Steek de barbecue aan. Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
- 2 Gril 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte en gewenste gaarheid (zie tip). Serveer de biefstuk met een saus naar keuze.
bereidingstip
Heb je een vleesthermometer? Gebruik dan dit schema voor de gewenste kerntemperatuur van de biefstuk: 45-50°C: rood, 55°C: licht doorbakken, 60°C: medium doorbakken, 70°C: doorbakken.. <h4>Hoe lang moet een biefstuk rusten?</h4>Laat de biefstuk 5 tot 10 minuten rusten op een warm bord, losjes afgedekt met aluminiumfolie. Dit zorgt voor sappiger vlees.<br><br><h4>Welke rubs en marinades passen bij biefstuk?</h4>Klassieke kruiden zijn zout, peper, knoflookpoeder, rozemarijn en tijm. Marinades op basis van sojasaus met honing of ketjap zijn ook populair.