4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
recepten Biefstuk van de grill met paprikasalsa

Biefstuk van de grill met paprikasalsa

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel kappertjes
bosje platte peterselie
4 biefstukken
2 eetlepels olijfolie
1 mespunt gerookt paprikapoeder
1 takje rozemarijn
4 teentjes knoflook
4 sjalotjes
4 rode puntpaprika’s

benodigdheden

barbecue

keukenpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de paprika’s, sjalotten en knoflook op een bakplaat en bestrooi met de rozemarijn, paprikapoeder, zout en peper. Giet 1 eetlepel olijfolie erover en schep alles om. Rooster hoog in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Neem uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
  • 2 Dep intussen de bief­ stukken goed droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Laat staan tot gebruik.
  • 3 Snijd de geroosterde paprika, sjalotten en knoflook in kleinere stukken en meng in een kom met de peterselie, kappertjes en nog 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Rooster de biefstukken op de barbecue 1­2 minuten per kant. Serveer direct met de salsa. Lekker met aardappelsalade of pitabrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 205 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 30 gram
recalls Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Mini pistolets, Schoof duo baguette wit 300g, Baguettes wit duo / Pistolet meergranen / Pistolets wit, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier