- 1 Steek de barbecue aan en verwarm de oven voor op 200°C. Meng voor de uiringen de ingrediënten bier tot en met uiringen en laat dit 20 minuten staan.
- 2 Meng voor de burger de ingrediënten gehakt tot en met paneermeel en maak er vier dikke hamburgers van.
- 3 Bak de broodjes af in de oven. Haal de uienringen uit de marinade en dep ze droog.
- 4 Zeef de marinade boven een pannetje en kook deze met kruidenbouillon in ongeveer 20 minuten tot een stroperige bier-saus.
- 5 Meng de bloem met wat peper en zout. Haal de uiringen door de bloem zodat er een dun laagje op zit. Frituur de uiringen in een frituurpan of in een steelpannetje met hete olie.
- 6 Bak de hamburgers op de barbecue gaar. Gril de spekplakjes even op de barbecue.
- 7 Leg de sla en het spek op het broodje. Leg de burger erop met daarop de uiringen en maak het geheel af met de biersaus.