4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht

Bierburger

ingrediënten


35 min
4 personen
4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

450 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

blaadje sla

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

1 kopje bloem

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kruidenbouillon

dit product is niet beschikbaar

4 ronde afbakbroodjes

dit product is niet beschikbaar

1 middelgrote ui
2 theelepels grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 flesje donker bier

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Steek de barbecue aan en verwarm de oven voor op 200°C. Meng voor de uiringen de ingrediënten bier tot en met uiringen en laat dit 20 minuten staan.
  • 2 Meng voor de burger de ingrediënten gehakt tot en met paneermeel en maak er vier dikke hamburgers van.
  • 3 Bak de broodjes af in de oven. Haal de uienringen uit de marinade en dep ze droog.
  • 4 Zeef de marinade boven een pannetje en kook deze met kruidenbouillon in ongeveer 20 minuten tot een stroperige bier-saus.
  • 5 Meng de bloem met wat peper en zout. Haal de uiringen door de bloem zodat er een dun laagje op zit. Frituur de uiringen in een frituurpan of in een steelpannetje met hete olie.
  • 6 Bak de hamburgers op de barbecue gaar. Gril de spekplakjes even op de barbecue.
  • 7 Leg de sla en het spek op het broodje. Leg de burger erop met daarop de uiringen en maak het geheel af met de biersaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 34 gram