gemiddeld
20 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
home recepten Biet- en wortelkrokantjes

Biet- en wortelkrokantjes

ingrediënten


20 min
zeezout

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

winterpeen

dit product is niet beschikbaar

rauwe biet

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

mandoline

kaasschaaf

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk het papier met een kwastje olie.
  • 2 Schil de bieten en de winterwortels en schaaf ze in flinterdunne plakken of slierten. Dit gaat het snelste met een mandoline of kaasschaaf.
  • 3 Leg de plakken naast elkaar op het bakpapier en bestrijk ze met olie. Bestrooi eventueel met een beetje zeezout en specerijen naar smaak.
  • 4 Rooster de krokantjes circa 20 minuten hoog in de oven. Laat afkoelen op een rooster, zodat de biet en wortelkrokantjes goed knapperig worden.

bereidingstip

Lekker bij een romige knolselderijsoep of als topping op een worteltaart.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté