4 personen
gemiddeld
10 min.
voorgerecht
recepten Biet in zoutkorst met feta

Biet in zoutkorst met feta

ingrediënten


10 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

50 gram feta

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnzaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram zeezout
6 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

4 rauwe bieten

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Boen de bieten schoon, maar schil ze niet. Meng in een kom de eiwitten, het zeezout en komijnzaad tot een samenhangend geheel.
  • 2 Schep 4 bergjes van het zoutmengsel op de bakplaat en leg de bieten erop. Bedek de bieten met de hand met de rest van het zoutmengsel totdat ze helemaal ingepakt zijn. Bak de bieten in de oven in circa 1 uur gaar. Verlaag na circa 30 minuten de oventemperatuur naar 165ºC. Neem uit de oven en laat circa 20 minuten afkoelen.
  • 3 Tik de zoutkorst open en haal de bieten eruit. Snijd de bieten in dunne plakken en verdeel over 4 bordjes. Verdeel de feta en munt over de bietjes. Besprenkel met de olijfolie, citroensap en bestrooi met citroenrasp.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.. Indruk maken op je gasten? Tik dan de zoutkorst aan tafel open en maak de borden daarna verder af.. Zonde om het zout weg te gooien, dus maak er kruidenzout van. Lekker op een stokbroodje met roomboter. Bewaar 200 gram van het zout van de zoutkorst en maak er kruidenzout van. Maal het zout in de keukenmachine fijn met takjes munt en basilicum, 4 teentjes knoflook, 1 theelepel venkelzaad en 1 theelepel rozemarijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 120 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 4 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks