4 personen
gemiddeld
60 min.
hoofdgerecht
home recepten Biet-wortelstamppot met kroketjes van makreel

Biet-wortelstamppot met kroketjes van makreel

ingrediënten


60 min
4 personen
500 milliliter frituurolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 gerookte makreel
200 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

400 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

500 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de wortel-, biet- en aardappelblokjes in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Schep terug in de pan en stamp grof.
  • 2 Voeg de olijfolie, rode ui, citroenrasp en -sap toe en breng verder op smaak met zout en peper. Houd de stamppot warm in de oven (60ºC).
  • 3 Verwarm intussen de frituurolie in een hoge pan tot 180ºC en frituur de makreelkroketjes in porties van 4 rondom goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm in de oven tot alle kroketjes klaar zijn.
  • 4 Bestrooi de stamppot met de bieslook en serveer met de makreelkroketjes.

bereidingstip

Maak van een restje van deze stamppot een terrine van biet-wortelstamppot met gerookte zalm (recept elders op boodschappen.nl).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 14 gram