4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Bietencarpaccio met gekaramelliseerde pecannoten en geitenkaas

Bietencarpaccio met gekaramelliseerde pecannoten en geitenkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
1 handje dille

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

50 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

30 gram pecannoten
3 gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spuitzak

  • 1 Snijd de bietjes met een mandoline, kaasschaaf of scherp mes in flinterdunne plakjes. Leg ze dakpansgewijs op een grote schaal.
  • 2 Verhit een droge koekenpan en rooster hierin de pecannoten met 1 eetlepel honing en een snufje zout in circa 3 minuten goudbruin. Hak de noten grof.
  • 3 Mix de geitenkaas glad met de crème fraîche. Klop een dressing van de rodewijnazijn, de rest van de honing en de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de geitenkaascrème in een spuitzak en spuit toefjes geitenkaas op de bietencarpaccio. Bestrooi met de pecannoten en dille en besprenkel met de dressing.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 5 gram