4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Bietencurry

Bietencurry

ingrediënten


15 min
4 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

2 takjes koriander

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

4 rauwe bieten

  • 1 Meng de bietjes met de kerrie en koriander. Voeg een flinke snuf zout toe en masseer de kruiden in met de handen. Gebruik hiervoor eventueel wegwerphandschoenen zodat je handen niet verkleuren.
  • 2 Verhit de olie in een hapjespan en bak de komijn. Voeg de biet en kokosmelk toe en laat circa 45 minuten stoven op een lage stand. Voeg eventueel een scheutje water toe als het geheel droogkookt. Breng op smaak met zout en peper. Kook intussen de rijst.
  • 3 Schep de rijst en de bietencurry op borden. Garneer met de yoghurt, koriander en munt. Rasp wat limoenschil erover. Snijd de limoen in partjes en serveer bij de curry.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 11 gram