4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Bietencurry met garnalen

Bietencurry met garnalen

ingrediënten


25 min
4 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel koriander

dit product is niet beschikbaar

400 gram diepvrieswokgarnalen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel garam masala

dit product is niet beschikbaar

1 blik kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

3 grote bieten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberwortel

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

350 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

350 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Verhit 3 eetlepels olie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg 2 teentjes knoflook, de gember en tomatenpuree toe. Bak circa 1 minuut op een hoge stand.
  • 2 Voeg de bieten, kokosmelk en garam masala toe en kook de curry circa 10 minuten op middelhoge stand.
  • 3 Verhit intussen de rest van de olie in een tweede pan en roerbak hierin de garnalen met de rest van de knoflook gaar.
  • 4 Serveer de garnalen met de bietencurry en de rijst. Bestrooi met de koriander en leg een partje limoen erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 720 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 32 gram