4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Bietengalette met feta en pistache

Bietengalette met feta en pistache

ingrediënten


15 min
4 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

3 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 rol hartigetaartdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Prak de helft van de feta glad met de crème fraîche. Roer de helft van de tijm erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Meng de bietjes met de balsamico. Leg de ronde deegbodem op de bakplaat. Bestrijk met het fetamengsel en laat de randen vrij. Beleg vervolgens dakpansgewijs met de bietjes. Bestrooi met de pistachenootjes en overige tijm.
  • 3 Vouw de randen om en bestrijk met wat ei. Bak de galette in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté