4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
home recepten Bietenhummus met champignons en flatbread

Bietenhummus met champignons en flatbread

ingrediënten


20 min
4 personen
200 gram flatbreads
3 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram kikkererwten (blik)
250 gram rode bieten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer met hakmolen

  • 1 Pureer in de hakmolen de bieten, kikkererwten, 1 teentje knoflook, de komijn en 2 el olie tot een gladde hummus. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Snijd de champignons in kwarten. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de champignons in 4 min. lichtbruin en gaar. Pers het overige teentje knoflook boven de pan, voeg de blaadjes van 2 takjes tijm toe en bak nog 1 min. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verwarm intussen de flatbreads volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het brood in punten.
  • 4 Schep op elk bord een mooie dot bietenhummus. Druk er met de achterkant van een lepel een kuiltje in en veeg uit over de helft van het bord. Verdeel de champignons over de kuiltjes en garneer met de blaadjes van het laatste takje tijm en naar wens wat extra olie. Serveer met het flatbread.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 349 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 12 gram