6 personen
eenvoudig
40 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Bietensalade

Bietensalade

ingrediënten


40 min
6 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 gerookte forelfilets
150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 krop eikenbladsla

dit product is niet beschikbaar

4 augurken

dit product is niet beschikbaar

2 appels

dit product is niet beschikbaar

500 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

500 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelblokjes gaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 2 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Meng de aardappel met de biet, appel en augurk. Schep de dressing er luchtig door.
  • 4 Haal de slabladeren los van de krop. Serveer de salade op blaadjes sla en bestrooi met de blokjes feta. Maak wijzers van de forel en garneer de salade met de bieslook.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 27 gram