4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
recepten Bietensalade met forel en gepofte mais

Bietensalade met forel en gepofte mais

ingrediënten


30 min
4 personen
bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

150 gram gerookte forelfilets
200 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel popcornmais

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

100 gram mais

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de mais met de specerijen op een lage stand. Voeg een paar eetlepels water toe en laat afgedekt circa 5 minuten stoven. Pureer dit mengsel helemaal glad in een blender of met een staafmixer. Breng op smaak met zout.
  • 2 Verhit de rest van de olie in een zware pan met deksel en verdeel de pofmais over de bodem. Zet de warmtebron op middelhoge stand en leg het deksel op de pan. Pof de mais in de afgesloten pan tot er geen geluid meer hoorbaar is en schakel de warmtebron uit.
  • 3 Snijd de bieten in dunne plakken en verdeel over 4 grote borden. Verdeel de forel in gelijke stukjes over de biet en bestrooi met de rode peper.
  • 4 Bedruppel met de maissaus en bestrooi met de popcorn. Garneer met een paar korianderblaadjes.

bereidingstip

Pof de mais voor dit recept niet zelf, maar gebruik kant-en-klare popcorn.

wijnadvies

Drink bij deze salade chardonnay van Jean Sablenay of kies voor Pinot Gris van J. Meyer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 145 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté