4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
recepten Bietensalade met kikkererwten en feta

Bietensalade met kikkererwten en feta

ingrediënten


15 min
4 personen
20 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 handje munt

dit product is niet beschikbaar

1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

30 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

200 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

500 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën oud witbrood

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Scheur het brood in stukjes. Meng de knoflook met de olie.
  • 3 Schep de broodstukjes om met de helft van deze olie en verdeel over een bakplaat.
  • 4 Rooster de croutons in de oven in circa 15 minuten bruin en knapperig.
  • 5 Klop de rest van de knoflookolie met de wijnazijn en gember tot een dressing.
  • 6 Schil de bietjes en snijd ze in parten.
  • 7 Schep om met de kikkererwten, ui en dressing.
  • 8 Meng de veldsla en kruiden erdoor en spreid uit op een schaal.
  • 9 Verdeel de feta, pistachenoten en croutons over de salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté