eenvoudig
10 min.
lunch, brunch, bijgerecht
home recepten Bietensalade met sjalot, komkommer en sinaasappeldressing

Bietensalade met sjalot, komkommer en sinaasappeldressing

ingrediënten


10 min
1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie extra vierge

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 perssinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

500 gram rode bieten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de bieten en komkommer in dunne plakjes. Snijd de sjalot in dunne reepjes. Verdeel de biet, komkommer en sjalot over een schaal.
  • 2 Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Klop een dressing van het sinaasappelsap, het -rasp, de mosterd, honing en olie. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Schenk de dressing over de salade. Garneer met de tijm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 162 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 2 gram