4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
recepten Bietensalade met worst en reibekuchen

Bietensalade met worst en reibekuchen

ingrediënten


50 min
4 personen
20 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kummel
2 saucijzen

dit product is niet beschikbaar

300 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

1 snufje suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel geraspte mierikswortel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

400 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de aardappels grof en druk goed uit in een zeef. Meng de aardappelrasp met de ui, bloem, het ei, 2 eetlepels olie, zout en peper.
  • 2 Maak met 2 lepels 12 kleine bergjes van het aardappelmengsel op de bakplaat. Druk de bergjes wat platter en bak de aardappelkoekjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
  • 3 Klop de azijn los met de mierikswortel en olie en breng op smaak met zout, peper en een snufje suiker. Schep de bietjes erdoorheen en laat even trekken.
  • 4 Verhit de koekenpan en bak de stukjes saucijs, eventueel zonder velletje, knapperig uit met de kummel.
  • 5 Verdeel de rucola over 4 borden en schep de bietjes en stukjes worst erop. Leg er op elk bord 3 warme reibekuchen bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip