online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
Recepten Bietensalade met worst en reibekuchen

Bietensalade met worst en reibekuchen

ingrediënten

400 gram vastkokende aardappels

1 kleine ui

1 eetlepel bloem

1 ei

2 eetlepels zonnebloemolie

1 eetlepel rodewijnazijn

1 theelepel geraspte mierikswortel

3 eetlepels zonnebloemolie

1 snufje suiker

300 gram gekookte bieten

2 saucijzen

1 theelepel kummel

20 gram rucola


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de aardappels grof en druk goed uit in een zeef. Meng de aardappelrasp met de ui, bloem, het ei, 2 eetlepels olie, zout en peper.
  • 2 Maak met 2 lepels 12 kleine bergjes van het aardappelmengsel op de bakplaat. Druk de bergjes wat platter en bak de aardappelkoekjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
  • 3 Klop de azijn los met de mierikswortel en olie en breng op smaak met zout, peper en een snufje suiker. Schep de bietjes erdoorheen en laat even trekken.
  • 4 Verhit de koekenpan en bak de stukjes saucijs, eventueel zonder velletje, knapperig uit met de kummel.
  • 5 Verdeel de rucola over 4 borden en schep de bietjes en stukjes worst erop. Leg er op elk bord 3 warme reibekuchen bij.


voedingswaarde

energie 245 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 7 gram