gemiddeld
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje
home recepten Bietenscones met bieslookroomkaas en zalm

Bietenscones met bieslookroomkaas en zalm

ingrediënten


25 min
100 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

125 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

25 milliliter bietensap

dit product is niet beschikbaar

halfvolle melk

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter halfvolle melk

dit product is niet beschikbaar

65 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

uitsteekvormpje

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng het bakmeel met het bakpoeder en een snuf zout.
  • 2 Voeg de boter toe en meng met de hand tot een fijn kruim. Voeg de melk en het bietensap toe en kneed kort tot een samenhangend deeg.
  • 3 Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van circa 1,5 cm dik. Steek met een steker of glaasje cirkels uit het deeg.
  • 4 Leg ze op de bakplaat en bestrijk met melk. Bak de scones in de oven in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen.
  • 5 Meng intussen de roomkaas met de bieslook en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Snijd de scones open, bestrijk met de roomkaas en leg de zalm erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 170 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 6 gram