4 personen
eenvoudig
25 min.
tussengerecht
recepten Bietensoep met appel en geitenkaas

Bietensoep met appel en geitenkaas

ingredi├źnten


25 min
4 personen
4 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

125 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar

500 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes, knoflook en bleekselderij 2-3 minuten.
  • 2 Schep de bietjes en appel erdoor en bak 1-2 minuten mee.
  • 3 Giet de bouillon erbij en kook 10-12 minuten op een lage stand.
  • 4 Laat iets afkoelen en pureer de soep.
  • 5 Serveer warm of koud met een schep zure room, geitenkaas en een takje dille erop.

bereidingstip

Vervang de geitenkaas door blauwe kaas of kruidenroomkaas.. Neem 1 kleine winterwortel in plaats van bleekselderij.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Sauvignon Blanc van Jean Sablenay, I Am of Indomita


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 7 gram