4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, voorgerecht
recepten Bietensoep met geitenkaas

Bietensoep met geitenkaas

ingrediënten


30 min
4 personen
1 handje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

400 gram bieten

dit product is niet beschikbaar

2 kippenbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

2 groentebouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

100 gram harde geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 wit brood
1 prei

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 35 gram boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalotten, knoflook en prei circa 8 minuten op een lage stand. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Scheur het brood in stukjes van 1 cm. Rasp de geitenkaas.
  • 3 Meng het brood met de tijm, 2/3 van de geitenkaas en bestrooi met peper.
  • 4 Verhit intussen 40 gram boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de stukjes brood in circa 7 minuten goudbruin en krokant. Blijf omscheppen.
  • 5 Voeg de bouillontabletten, bietjes en 1 liter kokend water toe aan de groenten en breng aan de kook. Laat circa 5 minuten zachtjes koken op een lage stand.
  • 6 Neem de pan van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 7 Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met de rest van de geitenkaas en de croutons.
  • 8 Maak een kerstboomvorm van blaadjes platte peterselie op de soep.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté