4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Bietensoep met spekjes en bieslookroom

Bietensoep met spekjes en bieslookroom

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

700 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verhit de helft van de olie en bak hierin de ui en bleekselderij 8-10 minuten op middelhoge stand. Voeg de knoflook en bieten toe en bak 5 minuten verder.
  • 2 Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook circa 10 minuten zonder deksel op de pan en pureer vervolgens tot een gladde soep.
  • 3 Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Roer de roomkaas los met de helft van de slagroom. Klop de rest van de slagroom lobbig en voeg in twee delen toe aan de roomkaas. Houd 2 theelepels bieslook apart en roer de rest van de bieslook door de roomkaas.
  • 4 Schep de soep in kommen en garneer met de spekjes. Maak een quenelle of bolletje van de bieslookroom en leg in het midden van de soep. Bestrooi met de rest van de bieslook.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté