4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Bietenstamppot met krokant gebakken ui en vega-balletjes

Bietenstamppot met krokant gebakken ui en vega-balletjes

ingredi├źnten


30 min
4 personen
bosje dille

dit product is niet beschikbaar

sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

400 gram vegetarische balletjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bloem

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

300 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

400 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook beide soorten aardappel samen gaar in ruim water met een snuf zout.
  • 2 Schud intussen de uienringen in een kom om met de bloem, een snuf zout en peper. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de uienringen op middelhoge stand knapperig bruin.
  • 3 Zet de warmtebron na een paar minuten lager en laat de uien langzaam karamelliseren. Houd apart.
  • 4 Verwarm de bietjes op een lage stand in een (steel)pan. Verhit de boter en bak hierin de balletjes om en om bruin. Giet de balsamico en het sinaasappelsap erbij en laat op een hoge stand iets inkoken.
  • 5 Giet intussen de aardappels af en laat goed uitlekken. Stamp de aardappels grof en schep de bietjes erdoor. Breng de bietenstamp op smaak met de sinaasappelrasp, dille en peper.
  • 6 Schep de gebakken uien erop en serveer met de balletjes met jus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip