4 personen
uitdagend
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Bietentagliatelle met ansjovis-gremolata

Bietentagliatelle met ansjovis-gremolata

ingrediënten


45 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

4 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bietensap

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Mix de bloem met de eieren, eidooiers en het bietensap in een keukenmachine in circa 2 minuten tot een grof deeg. Kneed dit deeg circa 5 minuten door en laat afgedekt 1 uur rusten in de koelkast.
  • 2 Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol op een met bloem bestoven werkvlak flinterdun uit.
  • 3 Vouw het deeg 3x dubbel, zonder aan te drukken en snijd er 1 cm brede linten van. Herhaal met de rest van het deeg.
  • 4 Kook de tagliatelle in circa 3 minuten gaar en giet af.
  • 5 Hak de peterselie, knoflook, citroenrasp en ansjovis door elkaar. Voeg de olijfolie en naar smaak citroensap toe en meng door de pasta.
  • 6 Breng de bietentagliatelle op smaak met zout en peper en serveer met de Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté