eenvoudig
30 min.
bijgerecht
home recepten Bietjes in het zuur

Bietjes in het zuur

ingrediënten


30 min
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

40 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter appelazijn

dit product is niet beschikbaar

2 rauwe bieten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 schone jampot met deksel

  • 1 Maak de bieten schoon en schaaf ze met een dunschiller of mandoline in dunne plakjes.
  • 2 Kook intussen de azijn, 200 ml water, suiker en gember 4 minuten, totdat de suiker is opgelost. Laat even afkoelen.
  • 3 Schep de bieten in een schone weck- of jampot en giet het lauwwarme azijnmengsel en de plakjes gember erbij.
  • 4 Laat afkoelen, draai het deksel erop en laat minimaal 1 nacht staan voor het serveren.

bereidingstip

Afgesloten zijn deze bietjes in het zuur circa 2 weken houdbaar in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram