4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Bietjes-quinoasalade met Caesardressing en gerookte zalm

Bietjes-quinoasalade met Caesardressing en gerookte zalm

ingrediënten


25 min
4 personen
bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

1 krop romainesla
2 kropjes little gem

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

8 bieten

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

60 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

4 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

150 gram quinoa

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat helemaal uitlekken.
  • 2 Meng de ansjovis met 50 gram van de Parmezaanse kaas, de knoflook, mosterd, azijn en mayonaise. Meng driekwart van deze dressing met de bietjes, ui, sla en quinoa.
  • 3 Meng goed zodat de salade mooi roze wordt. Verdeel de salade over borden en leg de gerookte zalm erbij.
  • 4 Verdeel de rest van de dressing over de salade en garneer met flinters van de overige kaas en de bieslook.

wijnadvies

Bij deze quinoasalade past Bourgogne Chardonnay: een klassieke, volle wijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté