4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Bietjespasta met ricotta en knapperig spek

Bietjespasta met ricotta en knapperig spek

ingrediënten


20 min
4 personen
75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

125 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

200 gram ricotta
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

400 gram penne

dit product is niet beschikbaar

400 gram volkoren penne

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

blender

staafmixer

  • 1 Kook de penne beetgaar. Pureer de bieten met de olijfolie, knoflook, de helft van de ricotta, citroenrasp en -sap tot een saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Bak het ontbijtspek knapperig in een droge, hete koekenpan. Giet de pasta af, roer de bietensaus erdoor en warm even door. Serveer met de overige ricotta, rucola en het krokante ontbijtspek. Maal peper erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté