4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
home recepten Bietjessalade met grapefruit en noten

Bietjessalade met grapefruit en noten

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

400 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

1 krop eikenbladsla

dit product is niet beschikbaar

1 krop radicchio

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

2 rode grapefruits

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de grapefruits dik en snijd met een scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uit.
  • 2 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan.
  • 3 Haal de bladeren van de sla los van de krop en was ze.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Leg de radicchiobladeren op de borden. Schep de biet, grapefruit, walnoten en geitenkaas erop.
  • 6 Besprenkel de salade met de dressing.

bereidingstip

Gebruik eventueel een zak gemengde sla in plaats van een krop.. Vervang de olijfolie en balsamicoazijn in de dressing door notenolie en rodevruchtenazijn.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Franse cabernet van Jean Sablenay, Spaanse Vega Libre of Chileense Que Mas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 9 gram