- 1 Schil de grapefruits dik en snijd met een scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uit.
- 2 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan.
- 3 Haal de bladeren van de sla los van de krop en was ze.
- 4 Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper.
- 5 Leg de radicchiobladeren op de borden. Schep de biet, grapefruit, walnoten en geitenkaas erop.
- 6 Besprenkel de salade met de dressing.
bereidingstip
Gebruik eventueel een zak gemengde sla in plaats van een krop.. Vervang de olijfolie en balsamicoazijn in de dressing door notenolie en rodevruchtenazijn.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Franse cabernet van Jean Sablenay, Spaanse Vega Libre of Chileense Que Mas.