- 1 Spoel de linzen af en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
- 2 Snijd het onderste deel van de asperges en kook ze 3-4 minuten in water met zout. Giet af en spoel er koud water over. Verwarm de ovengrill. Meng de helft van de peterselie met de olie, citroensap, zout en pten in water met zout. Giet af en spoel er koud water over.
- 3 Verwarm de ovengrill. Meng de helft van de peterselie met de olie, citroensap, zout en peper. Meng deze dressing door de sla en leg op een schaal.
- 4 Leg de plakken bacon naast elkaar op een bakplaat en rooster onder de ovengrill in 2-3 minuten krokant.
- 5 Verdeel de linzen, bietjes, asperges (eventueel gehalveerd) en geitenkaas over de sla. Leg de krokante bacon ertussen en besprenkel met olijfolie.