15 personen
gemiddeld
40 min.
bijgerecht
home recepten Bietjessalade met linzen, asperges en bacon

Bietjessalade met linzen, asperges en bacon

ingrediënten


40 min
15 personen
olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

400 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram gekookte biet

dit product is niet beschikbaar

400 gram bacon

dit product is niet beschikbaar

400 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter citroensap

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram peultje
1 kilogram groene asperge
700 gram groene linzen

  • 1 Spoel de linzen af en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  • 2 Snijd het onderste deel van de asperges en kook ze 3-4 minuten in water met zout. Giet af en spoel er koud water over. Verwarm de ovengrill. Meng de helft van de peterselie met de olie, citroensap, zout en pten in water met zout. Giet af en spoel er koud water over.
  • 3 Verwarm de ovengrill. Meng de helft van de peterselie met de olie, citroensap, zout en peper. Meng deze dressing door de sla en leg op een schaal.
  • 4 Leg de plakken bacon naast elkaar op een bakplaat en rooster onder de ovengrill in 2-3 minuten krokant.
  • 5 Verdeel de linzen, bietjes, asperges (eventueel gehalveerd) en geitenkaas over de sla. Leg de krokante bacon ertussen en besprenkel met olijfolie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 20 gram