4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Bietjessalade met vis

Bietjessalade met vis

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

400 gram witvisfilets

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

6 zoetzure augurkjes

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

400 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

500 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelplakjes in water met zout in circa 5 minuten beetgaar. Giet af en laat ze uitlekken.
  • 2 Vermeng de bietenplakjes met de ui en augurk en breng op smaak met zout, peper, citroenrasp en een beetje van het citroensap. Verwarm de rest van het citroensap met de boter.
  • 3 Bestrooi de visfilets met zout en peper en leg ze in de citroenboter. Laat de vis in circa 10 minuten gaar stoven.
  • 4 Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan en bak de aardappelplakjes om en om bruin.
  • 5 Bestrooi met zout en serveer met de vis en bietensalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 24 gram