4 personen
eenvoudig
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Bietjessoep met bosui

Bietjessoep met bosui

ingrediënten


30 min
4 personen
eetlepel dille

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

500 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

2 aardappels

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de bosuitjes zonder het loof. Schep de aardappelblokjes erdoor en verwarm 5 minuten.
  • 2 Voeg de bietjes, citroensap, bouillon, zout en peper toe en kook circa 15 minuten tot de aardappels gaar zijn. Pureer het mengsel.
  • 3 Roer het loof van de bosuitjes door de soep. Serveer de soep met een lepel zure room erin en bestrooi met peper en de dille.

bereidingstip

Deze soep kun je ook koud serveren. Zet de soep na bereiding minimaal 2 uur in de koelkast en serveer in gekoelde soepkommen.. Vervang de dille door munt of koriander.

wijnadvies

Licht gekoeld rood: Mastio della Loggia Bardolino. Rosé: Vega Libre of Viña Maipo. Wit: Sensas Chardonnay of Mastio della Loggia Soave.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 185 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté