4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Bietjesstamp met rode ui, dille en shoarma

Bietjesstamp met rode ui, dille en shoarma

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

400 gram shoarmavlees

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

600 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Verwarm intussen de bietjes in een steelpan.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de shoarmareepjes op een hoge stand in een paar minuten bruin. Laat daarna zachtjes bakken op een lage stand.
  • 3 Giet de aardappels af. Stamp ze fijn met de boter en melk en schep de bietjes en ui erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de dille door de stamppot en serveer met de shoarma.

bereidingstip

Vervang de dille in dit recept door bieslook of koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté