4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Bietjesstamppot met appel en gehaktballetjes

Bietjesstamppot met appel en gehaktballetjes

ingrediënten

600 kruimige aardappels

300 gram half-om-half gehakt

1 eetlepel gehaktkruiden

1 snee witbrood

1 eetlepel curryketchup

2 appels

300 gram gekookte bieten

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel boter

bosje bieslook


  • 1 Kook de aardappels in water met zout. Kneed intussen het gehakt met de kruiden, broodkruim en curry en rol balletjes ervan. Zet in de koelkast.
  • 2 Voeg na circa 15 minuten kooktijd de blokjes appel en biet toe aan de aardappels. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes goudbruin.
  • 3 Giet de aardappels, bietjes en appel af en schep terug in de pan. Laat uitstomen en voeg de boter toe. Stamp tot een grove puree en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de bieslook en serveer met de balletjes.

bereidingstip

Serveer de stamppot ook eens met groenteballetjes of vissticks.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 19 gram
recall M&M's bekijk hier
recall Davitamon en Gravitamon bekijk hier
recall Chio maxi mix bekijk hier