4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Bietjesstamppot met rucola en worstjes

Bietjesstamppot met rucola en worstjes

ingrediënten


30 min
4 personen
1 zak rucola

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

250 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

4 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

4 saucijzen

dit product is niet beschikbaar

20 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

800 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in circa 20 minuten gaar. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 2 Leg op elk saucijsje een takje rozemarijn en omwikkel met 2 plakjes ontbijtspek. Verhit de olie in een koekenpan en braad de saucijsjes rondom goudbruin.
  • 3 Voeg 2 eetlepels water toe, roer los en laat de worstjes nog circa 5 minuten garen op middelhoge stand. Verwarm intussen de bietjes.
  • 4 Giet de aardappels af en stamp ze grof met de boter en melk. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Schep de geraspte bietjes en rucola door de aardappelpuree en bestrooi met de pijnboompitten. Serveer met de worstjes.  


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté