4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Bietjesstamppot met zilveruitjes en gebakken geitenkaas

Bietjesstamppot met zilveruitjes en gebakken geitenkaas

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

100 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

paneermeel
2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

4 plakken harde geitenkaas
100 gram zilveruitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

500 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelen met zout gaar en giet ze af.
  • 2 Verwarm de melk. Stamp de aardappelen met de melk, 1 eetlepel olijfolie en peper tot een grove puree. Schep de bietjes erdoor. Houd even warm.
  • 3 Verhit de rest van de olijfolie met de balsamicoazijn en bak hierin de zilveruitjes 3 minuten.
  • 4 Haal de kaasplakken door het eiwit en daarna door paneermeel. Verhit de boter en bak hierin de kaasplakken in circa 1 minuut per kant goudbruin.
  • 5 Serveer de zilveruitjes op de stamppot en serveer de geitenkaas erbij. Garneer met de bieslook.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Het rood van de bietjes kleurt mooi bij rosé. Die van Jean Sablenay bijvoorbeeld. Deze kan ook de gebakken geitenkaas aan en schrikt niet van de zilveruitjeszuren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram