- 1 Kook de aardappelen met zout gaar en giet ze af.
- 2 Verwarm de melk. Stamp de aardappelen met de melk, 1 eetlepel olijfolie en peper tot een grove puree. Schep de bietjes erdoor. Houd even warm.
- 3 Verhit de rest van de olijfolie met de balsamicoazijn en bak hierin de zilveruitjes 3 minuten.
- 4 Haal de kaasplakken door het eiwit en daarna door paneermeel. Verhit de boter en bak hierin de kaasplakken in circa 1 minuut per kant goudbruin.
- 5 Serveer de zilveruitjes op de stamppot en serveer de geitenkaas erbij. Garneer met de bieslook.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Het rood van de bietjes kleurt mooi bij rosé. Die van Jean Sablenay bijvoorbeeld. Deze kan ook de gebakken geitenkaas aan en schrikt niet van de zilveruitjeszuren.