4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Bietjesstamppotje met viscarré

Bietjesstamppotje met viscarré

ingrediënten


40 min
4 personen
8 plakjes ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

400 gram witvisfilets

dit product is niet beschikbaar

500 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Zet de aardappels op met een schepje zout en laat ze in circa 20 minuten gaar koken.
  • 2 Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan en fruit hierin de uien circa 5 minuten.
  • 3 Voeg de geraspte bieten toe, roer om en laat nog een paar minuten meewarmen.
  • 4 Dep de visfilets goed droog en bestrooi ze met peper en een beetje zout. Vouw er kruisgewijs twee plakjes spek omheen.
  • 5 Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Schep de bieten erbij en stamp alles goed door elkaar. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
  • 6 Bak de vis in een koekenpan om en om in circa 10 minuten bruin en gaar. Serveer met de stamppot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 29 gram