4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Bietjestaart met gehakt

Bietjestaart met gehakt

ingrediënten


25 min
4 personen
1 handje gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

1 handje rucola

dit product is niet beschikbaar

5 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

4 gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

panko

dit product is niet beschikbaar

paneermeel
1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage taartvorm

quichevorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de olie en bak hierin het gehakt met de knoflook, kruiden, zout en peper rul.
  • 2 Bekleed de taartvorm met bakpapier en leg het deeg erin. Prik de bodem in met een vork en bestrooi met een laagje paneermeel. Besprenkel de bietjes met het citroensap.
  • 3 Klop de eieren los met de room, paprikapoeder, zout en peper. Verdeel het gehakt over de deegbodem en schep de bosui en bietjes erop. Giet het eimengsel erover.
  • 4 Bak de taart in het midden van de oven in 35-40 minuten gaar en goudbruin. Verdeel de rucola erover.

bereidingstip

Verdeel voor het bakken 125 gram zachte geitenkaas of brie in plakjes over en tussen de taartvulling.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 835 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 38 gram