4 personen
uitdagend
40 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Bisque met garnalen en venkel

Bisque met garnalen en venkel

ingrediënten


40 min
4 personen
stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

120 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels room

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

200 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

theelepel saffraan
1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
1 wortel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verhit de boter en bak hierin de wortel, de helft van de venkel, ui en sffraan circa 5 minuten.
  • 2 Pel de garnalen en houd 4 garnalen apart. Voeg de koppen, schillen en staarten van de garnalen toe aan de pan en roerbak circa 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 3 minuten mee. Voeg de wijn toe en kook circa 2 minuten. Giet de bouillon erbij en kook circa 20 minuten op een lage stand.
  • 3 Pureer de soep en zeef vervolgens door een fijne zeef. Giet de helft van de room en de garnalen erbij en kook 2 minuten, tot de garnalen gaar zijn. Pureer de soep nogmaals glad. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de achtergehouden garnalen circa 4 minuten. Houd apart.
  • 4 Klop de eidooier los met de mosterd en citroensap. Giet al kloppend de rest van de olie erbij en blijf kloppen tot een stevige mayonaise. Voeg de overige venkel toe en roer goed door.
  • 5 Giet de bisque in diepe borden. Garneer met een gebakken garnaal en de rest van de room. Serveer de soep met de venkelmayonaise en stokbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 15 gram