4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Bistecca met knoflook en citroen

Bistecca met knoflook en citroen

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de biefstukken rondom met zout. Verhit de olie op een hoge stand en bak hierin het vlees 1/2 minuut aan één kant. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder een bord.
  • 2 Zet de warmtebron lager, voeg de knoflook en rode peper toe aan het bakvet en verwarm 1 minuut. Voeg de peterselie en citroenschil toe en bak enkele seconden mee.
  • 3 Leg het vlees met de ongebakken kant in de pan en laat op hoge stand nog 1 minuut bakken. Draai daarbij het vlees rond in de pan.
  • 4 Serveer het vlees direct op warme borden met de kruidige jus. Lekker met brood of friet en zoetzure komkommer.

wijnadvies

Een klassiek recept met de beroemdste rode wijn ernaast: Chianti van Sensi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 155 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 23 gram