4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Bistroburger

Bistroburger

ingrediënten


25 min
4 personen
4 plakken bleu d'auvergne

dit product is niet beschikbaar

4 plakken camemberts

dit product is niet beschikbaar

12 blaadjes friséesla
4 bruine broodjes

dit product is niet beschikbaar

olie

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

4 rundvleesburgers

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit in een koekenpan de boter, olie of een combinatie daarvan. Bak het vlees aan beide kanten aan en zet daarna de warmtebron lager om de burgers rustig te laten garen.
  • 2 Meng de bloem met de Provençaalse kruiden, zout en peper. Haal de uitingen door de bloem en frituur ze goudbruin.
  • 3 Beleg de bolletjes met de sla en de hamburgers erop. Leg op elke burger een plak camembert of bleu d’Auvergne en beleg de broodjes al laatste met de gefrituurde uiringen.

bereidingstip

Je kunt de hamburgers ook grillen in een grillpan of op de barbecue: bestrijk de hamburgers licht met olie en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Draai tussendoor eventueel een kwartslag voor een mooi ruitjeseffect. . Of bereid de hamburgers in de oven: verwarm de oven voor op 180ºC en bak de hamburgers 15-30 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte). Keer ze halverwege om.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté