4 personen
gemiddeld
60 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Bitterkoekjes­pudding met rumbonen

Bitterkoekjes­pudding met rumbonen

ingrediënten


60 min
4 personen
rumbonen
50 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

4 bitterkoekjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram bitterkoekjes

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels amandelaroma
2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

60 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 glazen

vershoudfolie

  • 1 Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg met het stokje toe aan de melk. Houd 1 eetlepel suiker apart en voeg de rest toe aan de melk. Kook een paar minuten op een lage stand.
  • 2 Roer in een kom de achtergehouden suiker met de maizena, eidooiers en 1 eetlepel water of melk glad. Neem het vanillestokje uit de melk en giet de hete melk in de kom.
  • 3 Klop goed door en giet alles weer terug in de pan. Laat op de laagste stand nog minimaal 2 minuten tegen het kookpunt aan garen. Blijf hierbij roeren over de bodem van de pan.
  • 4 Voeg het aroma al roerend toe aan het melkmengsel. Giet het mengsel terug in de kom en laat afkoelen tot lauwwarm. Roer af en toe door.
  • 5 Klop intussen de slagroom stijf. Spatel in 2 delen door de custard en schep de bitterkoekjes en chocolade erdoor. Spoel de glazen om met koud water en schep het roommengsel erin. Dek af met folie en zet circa 1 uur in de koelkast.
  • 6 Garneer de pudding met rumbonen en extra bitterkoekjes.

wijnadvies

Schenk bij dit nagerecht een glaasje Sea Lord Ruby Port.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 12 gram