voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
recepten Bitterkoekjesmousse met pruimen

Bitterkoekjesmousse met pruimen

ingredi├źnten

12 gedroogde pruimen zonder pit

100 milliliter rode port 

4 gram gelatine

200 milliliter volle melk

8 bitterkoekjes

2 eetlepels suiker

125 milliliter slagroom

chocolade

chocoladevlokken


  • 1 Wel de pruimen in de licht verwarmde port en laat afkoelen.
  • 2 Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • 3 Verwarm 100 ml melk met de bitterkoekjes en 1 eetlepel suiker 5 minuten tegen de kook aan. Voeg de rest van de melk toe en laat tot lauwwarm afkoelen.
  • 4 Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf.
  • 5 Knijp de gelatine uit en los deze al roerend op in het melkmengsel. Spatel de slagroom er luchtig door.
  • 6 Verdeel de pruimen over 4 schaaltjes of glazen en schep de mousse erop. Laat dit minimaal 1,5 uur in de koelkast opstijven.
  • 7 Garneer met geschaafde chocolade of chocoladevlokken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 6 gram