voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
recepten Bitterkoekjesmousse met pruimen

Bitterkoekjesmousse met pruimen

ingredi├źnten

12 gedroogde pruimen zonder pit

100 milliliter rode port 

4 gram gelatine

200 milliliter volle melk

8 bitterkoekjes

2 eetlepels suiker

125 milliliter slagroom

chocolade

chocoladevlokken


  • 1 Wel de pruimen in de licht verwarmde port en laat afkoelen.
  • 2 Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • 3 Verwarm 100 ml melk met de bitterkoekjes en 1 eetlepel suiker 5 minuten tegen de kook aan. Voeg de rest van de melk toe en laat tot lauwwarm afkoelen.
  • 4 Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf.
  • 5 Knijp de gelatine uit en los deze al roerend op in het melkmengsel. Spatel de slagroom er luchtig door.
  • 6 Verdeel de pruimen over 4 schaaltjes of glazen en schep de mousse erop. Laat dit minimaal 1,5 uur in de koelkast opstijven.
  • 7 Garneer met geschaafde chocolade of chocoladevlokken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 6 gram