4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Bitterkoekjestoetje met stoofpeer

Bitterkoekjestoetje met stoofpeer

ingrediënten


30 min
4 personen
basisrecept stoofperen
1 eetlepel amandellikeur
1 eetlepel amaretto
1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram custardpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram bitterkoekjes

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 hoge glazen

  • 1 Verwarm de melk met de room en roer de bitterkoekjes erdoor. Bewaar wat kruimels om te garneren. Laat een paar minuten koken op een lage stand.
  • 2 Roer de custardpoeder met de vanillesuiker en suiker door elkaar en klop er een paar eetlepels warme melkroom doorheen. Giet dit mengsel bij de kokende melkroom en laat al roerend nog minimaal 2 minuten doorkoken op de laagste stand.
  • 3 Giet het hete mengsel in een schaal en roer af en toe door tot de pudding is afgekoeld en lobbig is.
  • 4 Klop intussen het eiwit stijf met de likeur of siroop en spatel dit door de bitterkoekjespudding.
  • 5 Spoel de glazen om met water en verdeel de helft van de bitterkoekjespudding erover. Schep hier een volle lepel stoofpeertjes op en dek af met een volgende laag pudding. Verdeel de laatste stoofpeertjes over de glazen en laat afgedekt minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  • 6 Bestrooi vlak voor serveren met de bitterkoekjeskruimels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 80 gram
eiwit 10 gram