4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Bladerdeeg met citroencrème en bosvruchten

Bladerdeeg met citroencrème en bosvruchten

ingrediënten


25 min
4 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

75 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes munt
8 blaadjes munt
500 gram diepvriesbosvruchten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 zakje mix voor banketbakkersroom

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

30 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

10 gram kaneelpoeder

benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng het kaneel en de suiker. Bestrijk de plakjes bladerdeeg met de eidooier en bestrooi ze met de kaneelsuiker. Bak ze op de bakplaat in het midden van de oven in 7-8 minuten goudbruin.
  • 2 Mix op de middelste stand de melk met de banketbakkersroompoeder. Klop daarna nog 1 minuut op de hoogste stand. Klop de citroenrasp en -sap erdoor tot een citroencrème. Zet deze minimaal 5 minuten in de koelkast om op te stijven.
  • 3 Dep de bosvruchten droog en meng de gehakte munt erdoor. Verdeel de citroencrème over 4 schaaltjes. Schep het fruit erop en strooi de chocolade erover. Breek het bladerdeeg en verdeel over het fruit. Bestrooi met poedersuiker en garneer met de muntblaadjes.

bereidingstip

Ga in de zomer uit van verse bosvruchten, zoals aardbeien, frambozen, bramen en bessen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate