eenvoudig
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Bladerdeegschelpen met vanilleroom en bessen

Bladerdeegschelpen met vanilleroom en bessen

ingrediënten


25 min
150 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

150 gram rode bessen

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter vanillevla

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels kristalsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

6 plakken roomboterbladerdeeg

benodigdheden

6 ovenvaste kommetjes

6 ronde bakvormpjes

bakplaat met bakpapier

bakkwastje

mixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de kommetjes omgekeerd op een bakplaat. Knip passende stukjes bakpapier en verkreukel ze. Strijk ze weer glad en vouw de stukjes bakpapier over de kommetjes. Door het papier te verkreukelen, gaat dat makkelijker. Leg de plakjes bladerdeeg erop en plooi de hoeken, zodat je straks mooie schelpen krijgt. Prik met een vork overal gaatjes in het deeg.
  • 2 Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bestrooi het deeg met de suiker. Bak de schelpen in 20-25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat afkoelen en haal de schelpen van de kommetjes.
  • 3 Klop de slagroom stijf met de mixer en spatel de vanillevla zo luchtig mogelijk erdoor. Schep de vanilleroom in de afgekoelde schelpen en verdeel trosjes rode en blauwe bessen erover.

bereidingstip

Zelf suikerschelpen bakken te veel gedoe? Je kunt ook kant-en-klare schelpen gebruiken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 508 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels